måndag 10 augusti 2009

För ett-två år sedan var jag tillsammans med ett par hundra medarbetare inom Malmö kommun inbjuden till en föreläsning över temat "Mångfald och Förändring" av Claes Schmidt/ Sara Lund. Frågan huruvida man inom kommunen såg möjligheter för psykiskt funktionshindrade att komma i arbete togs upp. Claes/Sara bad de som trodde på deras möjligheter att resa sig upp, resten sitta kvar på sina platser. Det blev alldeles tyst i salen.
Ingen reste sig upp.

Innan Malmö Stadsbibliotek kallad "Slottet" byggdes om och till med sitt storslagna "annex" "Ljusets Kalender" sköttes fikaserveringen av några glada malmöiter med downs syndrom, det såldes ost- och krovfralla med gott kaffe till. Efter om- och tillbyggnaden togs verksamheten över av en aktör med helt andra anspråk. Några funktionshindrade passade inte in bland pajer, baguetter och espresso. De är ett minne blott.

Clabbe kommer åter hem dagen efter, något tilltufsad. Hade tagit ett antal receptbelagda värktabletter ihop med 7,2:or. Beroendecentrum tog hand om honom.
Snart kan han skämta om händelsen:
Det gäller att hålla ambulans i arbete, så att dom inte rostar igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar